Undervisningsforløb i forbindelse med hængerkort

Med dit nye hængerkort som supplement til lastbilkørekort åbner sig nye muligheder for at udvikle karrieren. Der er nemlig mange arbejdsmuligheder for folk med hængerkort, hvor mange f.eks. bliver godschauffør, renovationsmedarbejder, flyttemand eller transportør.

Men hvad lærer du egentlig undervejs? Og hvordan ser forløbet ud, når du tager hængerkort?

Tilmeld dig hængerkort her

Undervisningsforløb for hængerkort:

Teoriundervisning – Ubegrænset

Teoriundervisningen til hængerkort er ubegrænset, hvor du vil have mulighed for at studere teorien online derhjemme fra en computer eller telefon.

Praktisk undervisning – 14 lektioner

Den praktiske undervisning består af i alt 18 lektioner, hvor 4 af dem er på køreteknisk anlæg (glatbane), mens de resterende 14 lektioner foregår som almindelige kørelektioner på vej.

Her afprøver vi oftest det, som lige er lært fra teoriundervisningen, så vi får koblet teori og praksis sammen.

Teoriprøve

Teoriprøven afholdes af politiet og består af i alt 15 billeder af scenarier i trafikken med spørgsmål med 2-4 svarmuligheder til hvert billede.

I teoriprøven må du højst have 3 fejl for at kunne bestå.

Køreteknisk anlæg – 4 lektioner

Det køretekniske kursus påbegyndes så tæt på den praktiske prøve som muligt for at sikre, at dit niveau er godt nok til, at du kan betjene lastbilen med vogntog og dermed er klar til den endelige prøve.

Her vil du skulle igennem forskellige bremse- og undvigemanøvrer samt opretning efter udskridning på både ru og glat bane.

2007

Del 1 – kontrolprøven: Her skal du tjekke tekniske detaljer ved vogntoget f.eks. dækmønster eller støddæmpere og demonstrere til- og frakobling af påhængsvognen.

Del 2 – kørsel: Her skal du fremvise dine færdigheder i kørsel med lastbil med vognrog, hvor en prøvesagkyndig vil være ved din side.

Efter en bestået prøve vil du få udstedt et midlertidigt hængerkort.

Hængerkort

3-4 uger efter den beståede køreprøve vil du modtage dit rigtige hængerkort med posten. 

Tilmeld dig nu

Et hængerkort som supplement til lastbilkørekort giver mange muligheder og kan være en trofast følgesvend resten af livet. Skal du have hængerkort skrevet på CV’et?

Tilmeld dig hængerkort her