Trailerkørekort

At tage trailerkørekort med Sjernqvist køreskole er nemt og hurtigt, hvor du lærer at navigere i trafikken med trailer, bakke om hjørner mm.. Vær sikker på at bestå den praktiske køreprøve med både selvtillid og ro.

Med et trailerkørekort (B/E) kan du køre med vogntog med en totalvægt på op til 7000 kg, hvilket giver dig flere muligheder og udvider dit kørekort B til et kørekort B/E.

Lovpakke til trailerkørekort

  • 6 kørelektioner i trafikken á kr. 600,-
  • 4 lektioner B/E teori (en aften)
  • Spar op til 355,-

Din pris 5.240 kr.

Tilmeld dig trailerkørekort her
Det skal du vide om trailerkørkort:

Trailerkørekort B/E

Ligesom ved det almindelige kørekort til bil er der her også krav om, at man ved kategori B/E skal anvende en lektionsplan (logbog) for at dokumentere sit undervisningsforløb.

Du skal deltage i mindst 4 B/E teorilektioner og 6 kørelektioner med påhængskøretøj. Undervisningen skal strække sig over mindst 3 undervisningsdage.

Vi afholder B/E teoriundervisningen som holdundervisning.

Derudover anbefaler vi, at du deltager i alle teorimodulerne fra nr. 1 til og med nr. 12 til kategori B.

Dvs. undervisningsforløb fordelt over minimum 3 dage:

  • 4 teorilektioner
  • 6 kørelektioner
  • Praktisk prøve

 

Du skal ikke til teoriprøve for at tage trailerkørekort, da dette er et tillæg til dit bilkørekort, hvor du allerede har bestået en teoriprøve.

Køreprøven til trailerkørekort er det op i to.:

  • Kontrolprøven; her vil du blive bedt om at gennemgå tekniske detaljer på vogntoget som f.eks. dækmønster eller støddæmpere og at demonstrere til- og frakobling af påhængsvognen.
  • Kørsel i trafikken; her skal du køre i trafikken i minimum 25 minutter, hvor du vil blive bedømt af den prøvesagkyndige, som sidder ved siden af og fortæller hvilken vej, du skal køre. Her skal du fremvise forskellige færdigheder og bl.a. bakke om et hjørne.

Lige efter prøvens afslutning vil du få at vide af den prøvesagkyndige, hvorvidt du er bestået eller ej.

Efter at have bestået køreprøven vil du få udstedt et midlertidigt trailerkørekort af den prøvesagkyndige. Når du har fået det midlertidige trailerkørekort, har du ret til at køre med vogntog i Danmark.

Når der er gået ca. 3–4 uger, vil du få tilsendt det rigtige trailerkørekort, hvorefter du må køre med vogntog i de fleste lande uden problemer.

Når du har almindeligt kørekort til bil (kørekort B), må du køre med alle slags trailere, så længe bilens tilladte totalvægt og trailerens tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg til sammen.

Hvis du skal køre med et større læs eller vogntog, er det lovpligtigt med et trailerkørekort.

Når du har taget trailerkørekort (B+) som supplement til dit almindelige kørekort, får du ret til at køre med vogntog på op til 7.000 kg, hvor anhængerens/trailerens vægt dog ikke må overstige 3.500 kg.

Har du flere spørgsmål?

Kontakt os nedenfor. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Kontakt Stjernqvist

Trailerkørekort 

Tag trailerkørekort som supplement til dit kørekort B. Med et trailerkørekort må du køre med vogntog på op til en samlet totalvægt på 7000 kg.

Tilmeld dig trailerkørekort her

Udgifter i forbindelse med trailerkørekort

Priserne er momspligtige og alle lektioner varer 45 minutter.

Gebyr til prøven

Skal betales til Borgerservice.

280 kr.

Honorar ved køreprøve

Gælder kun i København.

500 kr.

Gebyr for booking af prøve

per prøve.

150 kr.

Lægeattest

betales hos lægen.

ca. 500 kr.

Det får du

Med i vores lovpakke til trailerkørekort